REFERENTIES

MS SchippersErik Helmink
Director Marketing
Schippers Europe BV

http://www.schippers.eu

E&M is de verbindende component tussen marktontwikkeling, talentontplooiing en organisatiegroei.

E&M maakt marktkansen zichtbaar en geeft commerciële talenten de instrumenten zichzelf en de organisatie te ontwikkelen. Wil je export laten groeien, dan heeft E&M de juiste tools voor kleine en grote bedrijven om dit strak en succesvol te begeleiden. De aanpak is persoonlijk, confronterend, structuurmatig en resultaatgericht. Zowel voor beginnende als senior exporttalenten biedt E&M de middelen en mensen om geest en organisatie op scherp te krijgen.


AFBJohn Vergeer
General Manager
Europe AFB International

www.afbinternational.nl

Sparren op hoog niveau, zonder de praktische toepasbaarheid uit het oog te verliezen.

Als oud-deelnemer van de post-bachelor opleiding Export Marketing Management (nu Master Course Qualified Exportmanager), is het voor mij glashelder, dat de meerwaarde van deze opleiding met name. te vinden is in de toepassingsgerichte benadering. Belangrijk hierin zijn de sprekers uit het bedrijfsleven, die kunnen putten uit de eigen ervaringen uit de praktijk. Het was dan ook voor mij niet onlogisch om deze stap zelf te nemen en als spreker verbonden te zijn aan zowel voornoemde opleiding als aan de cursus voor Nederlandse Economische Attachees van de Ministeries van Buitenlandse en Economische Zaken.

Daarnaast maken wij, binnen mijn huidige betrekking als eindverantwoordelijke voor de Europese Business Unit van de Amerikaanse onderneming AFB International, ook gebruik van de gestructureerde aanpak uit de opleiding Export Marketing Management, voor met name de emerging markets Rusland en Zuid-Afrika.


brb_internationalRalph Pinkaers
CEO
BRB International BV

www.brb-international.com

Voortdurende ontwikkelingen in markt en organisatie vragen om hooggekwalificeerde mensen.

BRB ontwikkelt, produceert en exporteert siliconen en smeermiddelen naar 50 landen. Als directeur volgde ik 10 jaar geleden zelf de opleiding Export Marketing Management (nu Master Course Qualified Exportmanager) en ontwikkelde een plan voor marktexpansie in Azië. De koppeling van theorie (modellen) en praktijk (zelf een dark room document maken) kwam goed uit de verf en paste exact in onze groeistrategie. Vervolgens hebben we E&M ingeschakeld voor verdere uitwerking en coaching op deelniveaus van het plan binnen onze organisatie.

Inmiddels is ons bedrijf enorm gegroeid en hebben alle exportverantwoordelijken op managementniveau de opleiding van E&M gevolgd. We hebben weliswaar een sterk pragmatische aanpak bij BRB, maar de denk- en werkwijze van E&M/het IBD-model helpt ons te stroomlijnen en veranderings- en groeiprocessen beheersbaar te maken.


Technomed_EuropeJohn Paes
CEO
Technomed Europe

http://www.technomed-europe.com

Multi inzetbaar op gebied van export en bedrijfskunde.

Technomed Europe ontwikkelt, produceert en exporteert medische producten naar 30 landen. Als directeur heb ik E&M veelvuldig en met succes ingeschakeld bij:
– het verder ontwikkelen van onze exportstrategie,
– het coachen van onze exportafdeling,
– het recruteren van exportmedewerkers en
– het reorganiseren van ons distributiekanaal in Duitsland.


Clondalkin LPFSantiago Kuipers
Sales Manager
Clondalkin LPF

http://www.lpffp.nl

LPF exporteert wereldwijd naar meer dan 50 landen en de Master Course QE biedt een goede basis voor verdere commerciële expansie.

Met de Master Course QE gestructureerd en onderbouwd exporteren, is een eerste stap naar succes.

Vooral het uitwerken van het exportplan en het sparren en klankborden met mede-studenten en met name de scriptie-begeleiders zorgen ervoor dat je je plan op een hoger niveau kan brengen. Je wordt uitgedaagd kritisch naar strategische keuzes te kijken. Dit is zeker ook na deze opleiding een meerwaarde voor een succesvol export beleid!

Het succesvolle exportplan voor Spanje heeft gediend als basis voor plannen naar andere regio’s


Meer referenties zijn op te vragen. Neemt u daarvoor contact met ons op.